Премиерът и  лидер на ГЕРБ Бойко Борисов разпореди на парламентарната

...
Премиерът и  лидер на ГЕРБ Бойко Борисов разпореди на парламентарната
Коментари Харесай

Борисов разпореди ГЕРБ да не гласува внесените промени в Кодекса за застраховането

Премиерът и  водач на ГЕРБ Бойко Борисов разпореди на парламентарната група на ГЕРБ да не гласоподава импортираните промени в Кодекса за застраховането, до момента в който не бъдат подложени на необятен публичен спор. Това оповестиха от партията.

Промените бяха импортирани от ръководителя на бюджетната комисия Менда Стоянова и касаят реда и изискванията за установяване на имуществените и неимуществените компенсации при застраховка " Гражданска отговорност “. За bTV Менда Стоянова съобщи, че подобен публичен спор е бил плануван за четвъртък в границите на бюджетната комисия и той ще се състои. Поканени са всички заинтригувани страни.  

Проектът за промени на кодекса към този момент беше признат на първо четене в пленарната зала на 25 октомври, следва да бъде прегледан на второ.

Менда Стоянова предлага да се сътвори нов член, който планува съпрузите, децата и родителите да получават до 20 000 лв. еднократно обезщетение за претърпени неимуществени вреди за гибелта на собствен непосредствен. Същата сума се планува и за лица, които живеят на фамилни начала с умрелия, за осиновители и осиновени деца.

Брат или сестра може да получат до 15 000 лв., а до 5000 лева – по изключение други лица, които са основали прочувствени връзки с умрелия по време на настъпване на непозволеното увреждане, довело до гибелта.

Промените са импортирани в деловодството на Народното събрание на 1 ноември.

След правосъдно решение, което уголемява кръга на лицата с право на обезщетение след пътен случай, застрахователи предизвестиха, че в случай че не се вкара таван на тези компенсации, наложителната застраховка " Гражданска отговорност " ще би трябвало да нарастне няколко пъти.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР